Alla inlägg den 12 augusti 2010

Av Jenny - 12 augusti 2010 20:24

Jepp nu ni ska ni få höra min upplevelse av att inskola fisen på dagis! Jag fick ju en plats på en pyssling förskola. Jag ville gärna ha pysslingen då jag tycker de är bra med sina ålders grupps avdelningar o så!! Men detta dagis hade ju inte det så som jag hade tänkt mig utan de har en stor grupp på 28 barn åldrarna 1-4 år!


Det kändes ju jobbigt redan då jag fick veta det. Men när jag väl gick dit så kändes allt toppen. Men nu ni.. nu har vi varit där i veckan och jag har mer ont i magen idag än vad jag hade den första dagen. Jag har varit så tuff inför att Melvin skulle börja på dagis då jag tycker det är toppen. Men efter jag nu varit där i några dagar, heldagar!! Mmmm jag har suttit där 9-3 varje dag och varit med mitt barn. Så någon fröken har han inte tytt sig till eftersom jag har varit där. Jag skulle ta han om han ramla, om han grät ja o så vidare!


jag vill ha Melvin på ett dagis där det finns småbarns avdelning. Så är det bara. Nu har de massa barn i alla åldrar och de små kommer i kläm. De kollar inte de där ute på den stora gården! När jag berättar det säger de att det är för att de inte kommit in i sina rutiner ännu plus att det är inskolningar så det blir lite rörigt! HM tänker jag men kollar man ändå inte de minsta!?? De som redan går där alltså!! Nej det har de inte gjort inte enligt min mening iallafall! Och jag har ont i magen. Jag vill att det ska kännas.. oo här vill jag lämna Melvin. Men nu känns det inte så utan jag har ont i magen! Han trivs där och har skoj för det är ju skoj med en jätte stor gård med massa leksaker i! Men det blir inge mys eller gos som är så viktigt för de minsta.. eller för alla åldrar!


det är ett bra dagis och jag gillar några av frökarna. MEN jag vill ha Melvin med jämnåriga ialla fall det första året då han ska bli trygg och lugn där borta! Alla säger men han kommer lära sig så mycket av de äldra. Ja det är väl sant MEN för mig är det inte viktigt att han ska lära sig saker det första året. Jag vill bara att han ska vara trygg. Jag ska veta när jag går därifrån att de kollar han när han står i en trappa så inte en annan unge knuffar han baklänges. Jag vill veta när jag går därifrån att om han bajsat i blöjan så byter de på han INNAN de ger han mellan mål så han slipper sitta där med bajs i blöjan och äta. Jag vill veta när jag går därifrån att när han sover i vagnen och sen vaknar upp så är det en fröken där när han börjar klättra i vagnen så att han inte ramlar ur!!! Jag kommer inte veta det eftersom det är såna saker jag upplevt!


Men nu låter det jätte hemskt och det är det itne men ändå så är det det haha ja jag är förvirrad. Idag pratade jag iallafall med den fröken som jag tycker om, jag berättade att jag hade haft mardrömmar i natt och att jag inte riktgit tycker de har koll på minstingarna ute på gården. Men då kom det där att de  sen när allt blir som vanligt så är alltid barnen i grupper. De är aldrig hela gruppen förutom under lunch och samling. Ja det är väl bra.


MEN jag har ändå sett det jag har sett och det ändras väl inte bara för att allt blir som vanligt. Det har inte varit nå gos eller mys alls mellan vuxna och små. De håller handen om de är ledsna. Det va en flicka som fick sitta med bajs i blöjan trots att jag sa till och äta sitt mellanmål. Det va en liten pojke som höll på att knuffa ner Melvin från det lilla trappsteg han stod på. Haha ja som först mamma så blir man mer orolig! Vi va tre mammor där med våra ettåringar som gått denna vecka. idag blev vi två.. Det va en som alltså hoppade av och ville till ett annat ställe!


Den tredje mamman är skit tuff, det är hennes andra son. Så hon lämnade redan idag. Det kommer bli bra jag vet det men jag vill ändå att Melvin ska få vara en ettåring o inte bli en tre åring direkt om ni förstår vad jag menar! Sen att han tycker mer om att leka med de äldre då de i hans ålder inte riktigt leker MED andra är ju en annan sak. Haha men då vill inte de äldre ha med en liten kille som vill bestämma haha. Ja det blir nog bra till slut men jag tror jag kommer söka mig till ett dagis närmare hemmet plus där de har delade åldersgrupper!


Men dagiset i sig är jätte bra och om Melvin varit något år äldre hade jag inte brytt mig men nu är han bara ett år och behöver mer uppsyn, kärlek, lugn och ro! Jag som själv jobbat med alla dessa olika grupper tycker att delade åldersgrupper är det bästa. Iallafall när de är som yngst!


Jaja massa babbel nu kommer det lite bilder för Melvin tycker ju faktiskt att det är skoj där borta trots att han inte riktigt ordentligt tytt sig till någon vuxen ännu!

 

Första dagen fick han måla med målarfärg för första gången i sitt liv. Han tyckte det va jätte skoj speciellt när han kletade in det i håret och kastade penslar på mammas vita kofta!

 

Han började våga röra lite i frökens hår! Men när hon sen titatde på han så stack han direkt till mamman sin.. hehe

 

Idag fick han leka med lera. Först trodde han att det va nåt ätbart och stoppade i munnen men det kom ut lika fort med spott och fräs.. inte alls gott alltså! han satt där och tyckte det va skoj att få känna o klämma. Jag lämnade han där en stund med alla barnen och en fröken. När jagkom ut va han fly förbannad haha.


Då va det en liten flicka på 2 år som tagit både sin lera och Melvins lera så fröken skulle ge Melvin en av de två bitar flickan höll i. Men den biten hon tog va tydligen inte Melvins utan han skrek med arg röst och pekade på andra biten. Haha han visste till och med vilken som va hans! Sen blev han lite gladare och började känna och klämma lite.


Idag lämnade jag han lite mer själv än de andra dagarna och det gick bra så länge de va ute. Tills klockan blev halv tolv och han blev super hungrig då ville han till mamma!! Jepp de äter klockan tolv även ettåringarna!!! Så hungrig hinner han bli. Jag är glad att jag har lärt han att äta själv för jag tror inte han skulle få i sig så mycket annars. Nu äter han nog mer än både mamma och fröknar haha! Jepp min son älskar mat!


Imorrn ska jag lämna Melvin hela dagen där själv och jag har verkligen ont i magen då jag faktiskt inte känner mig trygg med det där dagiset! JAg kanske är elak som säger så men jag gör verkligen inte det! Men jag måste försöka då jag börjar skolan på måndag och jag kan ju inte gärna ta med mig fisen till skolan haha. Det ska nog gå bra ska ni se!!


Men Melvin är redan så framåt och lite bråkig, jag vill ju inte att han ska bli så "tuff" och lära sig allt på en gång! Men vi ser vad som händer!! Håll tummarna nu för att jag inte börjar gråta imorrn hehe!!


Nä nu räcker det för mig ikväll. Mer blogg kanske imorrn om jag inte kommer hem försent. Jag ska upp till lägenheten med Jonas och hjälpa till!


Puss på er

Av Jenny - 12 augusti 2010 20:17

vi har ju även varit borta vid lägenheten en massa. Jonas har nämligen jobbat stenhårt för att vi alldeles snart ska kunna flytta in! Melvin han älskar ju som vanligt att vara där borta.Nu går han även direkt till våran port om han inte ser oss på en stund!!Gunga är något han börjat lära sig att älska

 

Nu bor vi borta i tyresö hos mormor Hjördis den sista biten! Här får Melvin träffa sin Marlon och moster hur mycket han vill och det njuter han av kan jag tala om!

  Här sitter grabbarna och äter fiskbullar. Kan ju tala om att det fick bli duschen direkt efter för båda två!!


Häromdagen stack vi ut efter regnet för att leka lite i sanden

   

Min fis växer och blir större för varje dag som går!! Han är det finaste jag har!!


Puss på er

Av Jenny - 12 augusti 2010 20:03

Hallå på er alla glada! Jag är inte jätte saknad har jag märkt haha. Men nu har jag fått mig min fina nya rosa data! Jag fick den på min 30 års dag den 3 augusti! Jag tänkte berätta lite om mina dagar runt födelsedagen då jag hade det helt jävla underbart!


Det började med att Jonas hade fixat barnvakt åt Melvin för två nätter o tre dagar hos gudfar Alan men det slutade med att systern min tog han istället då Alan ville njuta lite av sin ensamhet! Förståligt haha! Såå systern min tog ungen och de hade hur skoj som helst.


Jag och Jonas började åka tidigt på måndag morron den 2augusti. Jag med mitt lokalsinne fattade ju absolut ingenting. Jonas kunde köra hur som helst o jag fattade ändå inte vart vi skulle. Ett stopp på vägen gjorde vi borta i Örebro för lunch hemma hos svärmor Gudrun. Sen fortsatte vi resan med ledtråden "varg". Jag som inte är såå jätte allmänbildad fattade nada av ordet varg. Men ni där ute kanske redan fattar..


Jag kom fram till att varg är värmlands nationaldjur iallafall! Ja då skulle jag börja lista ut va fan vi skulle dit o göra. Men jag fixade det inte. Då sa Jonas efter några timmars bilfärd. Tänk på en tjuga.. hm en tjuga.. Men sen föll poletten ner och jag förstod vart vi va på väg.. till Selma spa!! Alltså när vi kom fram dit så blev jag hur lycklig som helst det va helt underbart där borta!


Vi checkade in, väl inne på rummet så såg det ut som blod, vin ja nåt rött på ett skåp och det såg inte jätte trevligt ut så Jonas gick ner och sa till i receptionen. De skickade en städare medans vi va nere i poolen och simmade. Man kunde simma ut i härliga friska luften oxå. Sen efter lite kylpool tog vi oss en tur till bubbelpoolen. När vi sen gick tillbaka till rummet så såg vi att skiten va fortfarande kvar. Då gick jag ner. .och frågade lite försiktigt om de inte varit inne i rummet. Men då talade flickan om att det inte går bort. Så hon skickade oss till sviten med dubbel våning!! Vi blev suuper glada!!


När vi väl gjort oss i ordning första kvällen

 

Klänningen som jonas köpte åt mig!

så tog vi oss till deras restaurang och åt en underbar tre rätters middag! så himla god mat verkligen!


Ja nu blir det ett långt inlägg haha jag har ju varit försvunnen ett tag.


På tisdagen, min självaste födelsedag! Alltså jag hade mina bästa dagar där borta kan jag tala om. Det började med att jonas gick ner före mig och fixade en jätte mysig frukost inne på rummet. Sen fick jag gå ner i den sköna badrocken o bara sätta mig i soffan för att bli uppvaktad! Jag fick frukost. Min present som min familj stått för.. min fina rosa vaio!!!!  Sen när jag trodde allt va slut där på morran så blev Jonas dunder nervös.. jag fattade inte det då utan tyckte bara han blev tyst o jag kommer ihåg att jag tänkte.. jaha nu har han varit gullig nog haha! Men vet ni vad.. Ja då gick han ner på knä!!!!! Min fina Jonas frågade om jag ville bli hans! Hm jag den tuffa Jenny började gråta direkt! Hur härligt som helst på min 30 års dag och allt!


Sen fortsatte dagen och jag blev bara mer bortskämd. Jonas hade nämligen bokat in en helkroppsbehandling åt mig på 2 timmar för att sen direkt efter det sticka till ansiktsbehandling i 1 timma. Så i 3 timmar låg jag och bara njöt.Jonas tog sig lite massage och bara relaxade lite. Till lunch på min födelse dag behövde jag få i mig lite fett efter alla de där timmarna. Så vi stack ut i sunne och åt lite sibylla. Super gott hehe!


Sen på kvällen gjorde vi oss i ordning för ännu en tre rätters middag

 

som även den va super god!! Jag fick även min favorit på min dag. Creme brulee haha. Jag älskar det!! Sov gjorde vi som gudar de där två nätterna trots att jag vaknade varje morron halv åtta! Onsdagen tog vi oss en tur förbi Jonas farmor och hälsade på för att sen fortsätta till våran älskling!! Jag hade tre underbara dagar tack vare Jonas och min syster!! TACK!

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards