Direktlänk till inlägg 12 augusti 2010

Dagis dags!

Av Jenny - 12 augusti 2010 20:24

Jepp nu ni ska ni få höra min upplevelse av att inskola fisen på dagis! Jag fick ju en plats på en pyssling förskola. Jag ville gärna ha pysslingen då jag tycker de är bra med sina ålders grupps avdelningar o så!! Men detta dagis hade ju inte det så som jag hade tänkt mig utan de har en stor grupp på 28 barn åldrarna 1-4 år!


Det kändes ju jobbigt redan då jag fick veta det. Men när jag väl gick dit så kändes allt toppen. Men nu ni.. nu har vi varit där i veckan och jag har mer ont i magen idag än vad jag hade den första dagen. Jag har varit så tuff inför att Melvin skulle börja på dagis då jag tycker det är toppen. Men efter jag nu varit där i några dagar, heldagar!! Mmmm jag har suttit där 9-3 varje dag och varit med mitt barn. Så någon fröken har han inte tytt sig till eftersom jag har varit där. Jag skulle ta han om han ramla, om han grät ja o så vidare!


jag vill ha Melvin på ett dagis där det finns småbarns avdelning. Så är det bara. Nu har de massa barn i alla åldrar och de små kommer i kläm. De kollar inte de där ute på den stora gården! När jag berättar det säger de att det är för att de inte kommit in i sina rutiner ännu plus att det är inskolningar så det blir lite rörigt! HM tänker jag men kollar man ändå inte de minsta!?? De som redan går där alltså!! Nej det har de inte gjort inte enligt min mening iallafall! Och jag har ont i magen. Jag vill att det ska kännas.. oo här vill jag lämna Melvin. Men nu känns det inte så utan jag har ont i magen! Han trivs där och har skoj för det är ju skoj med en jätte stor gård med massa leksaker i! Men det blir inge mys eller gos som är så viktigt för de minsta.. eller för alla åldrar!


det är ett bra dagis och jag gillar några av frökarna. MEN jag vill ha Melvin med jämnåriga ialla fall det första året då han ska bli trygg och lugn där borta! Alla säger men han kommer lära sig så mycket av de äldra. Ja det är väl sant MEN för mig är det inte viktigt att han ska lära sig saker det första året. Jag vill bara att han ska vara trygg. Jag ska veta när jag går därifrån att de kollar han när han står i en trappa så inte en annan unge knuffar han baklänges. Jag vill veta när jag går därifrån att om han bajsat i blöjan så byter de på han INNAN de ger han mellan mål så han slipper sitta där med bajs i blöjan och äta. Jag vill veta när jag går därifrån att när han sover i vagnen och sen vaknar upp så är det en fröken där när han börjar klättra i vagnen så att han inte ramlar ur!!! Jag kommer inte veta det eftersom det är såna saker jag upplevt!


Men nu låter det jätte hemskt och det är det itne men ändå så är det det haha ja jag är förvirrad. Idag pratade jag iallafall med den fröken som jag tycker om, jag berättade att jag hade haft mardrömmar i natt och att jag inte riktgit tycker de har koll på minstingarna ute på gården. Men då kom det där att de  sen när allt blir som vanligt så är alltid barnen i grupper. De är aldrig hela gruppen förutom under lunch och samling. Ja det är väl bra.


MEN jag har ändå sett det jag har sett och det ändras väl inte bara för att allt blir som vanligt. Det har inte varit nå gos eller mys alls mellan vuxna och små. De håller handen om de är ledsna. Det va en flicka som fick sitta med bajs i blöjan trots att jag sa till och äta sitt mellanmål. Det va en liten pojke som höll på att knuffa ner Melvin från det lilla trappsteg han stod på. Haha ja som först mamma så blir man mer orolig! Vi va tre mammor där med våra ettåringar som gått denna vecka. idag blev vi två.. Det va en som alltså hoppade av och ville till ett annat ställe!


Den tredje mamman är skit tuff, det är hennes andra son. Så hon lämnade redan idag. Det kommer bli bra jag vet det men jag vill ändå att Melvin ska få vara en ettåring o inte bli en tre åring direkt om ni förstår vad jag menar! Sen att han tycker mer om att leka med de äldre då de i hans ålder inte riktigt leker MED andra är ju en annan sak. Haha men då vill inte de äldre ha med en liten kille som vill bestämma haha. Ja det blir nog bra till slut men jag tror jag kommer söka mig till ett dagis närmare hemmet plus där de har delade åldersgrupper!


Men dagiset i sig är jätte bra och om Melvin varit något år äldre hade jag inte brytt mig men nu är han bara ett år och behöver mer uppsyn, kärlek, lugn och ro! Jag som själv jobbat med alla dessa olika grupper tycker att delade åldersgrupper är det bästa. Iallafall när de är som yngst!


Jaja massa babbel nu kommer det lite bilder för Melvin tycker ju faktiskt att det är skoj där borta trots att han inte riktigt ordentligt tytt sig till någon vuxen ännu!

 

Första dagen fick han måla med målarfärg för första gången i sitt liv. Han tyckte det va jätte skoj speciellt när han kletade in det i håret och kastade penslar på mammas vita kofta!

 

Han började våga röra lite i frökens hår! Men när hon sen titatde på han så stack han direkt till mamman sin.. hehe

 

Idag fick han leka med lera. Först trodde han att det va nåt ätbart och stoppade i munnen men det kom ut lika fort med spott och fräs.. inte alls gott alltså! han satt där och tyckte det va skoj att få känna o klämma. Jag lämnade han där en stund med alla barnen och en fröken. När jagkom ut va han fly förbannad haha.


Då va det en liten flicka på 2 år som tagit både sin lera och Melvins lera så fröken skulle ge Melvin en av de två bitar flickan höll i. Men den biten hon tog va tydligen inte Melvins utan han skrek med arg röst och pekade på andra biten. Haha han visste till och med vilken som va hans! Sen blev han lite gladare och började känna och klämma lite.


Idag lämnade jag han lite mer själv än de andra dagarna och det gick bra så länge de va ute. Tills klockan blev halv tolv och han blev super hungrig då ville han till mamma!! Jepp de äter klockan tolv även ettåringarna!!! Så hungrig hinner han bli. Jag är glad att jag har lärt han att äta själv för jag tror inte han skulle få i sig så mycket annars. Nu äter han nog mer än både mamma och fröknar haha! Jepp min son älskar mat!


Imorrn ska jag lämna Melvin hela dagen där själv och jag har verkligen ont i magen då jag faktiskt inte känner mig trygg med det där dagiset! JAg kanske är elak som säger så men jag gör verkligen inte det! Men jag måste försöka då jag börjar skolan på måndag och jag kan ju inte gärna ta med mig fisen till skolan haha. Det ska nog gå bra ska ni se!!


Men Melvin är redan så framåt och lite bråkig, jag vill ju inte att han ska bli så "tuff" och lära sig allt på en gång! Men vi ser vad som händer!! Håll tummarna nu för att jag inte börjar gråta imorrn hehe!!


Nä nu räcker det för mig ikväll. Mer blogg kanske imorrn om jag inte kommer hem försent. Jag ska upp till lägenheten med Jonas och hjälpa till!


Puss på er

 
 
Natasha

Natasha

12 augusti 2010 21:08

Vilken fin kille ni har :)
och stort grattis till förlovningen!!
//Natasha

http://www.fyrablirfem.se

 
Ingen bild

Sussi

13 augusti 2010 09:54

Världen är bra liten ser jag, tyckte mig känna igen bloggen "fyrablirfem" och märker att det ju är min kära kollega Daniels frus blogg :D

//"Ekonomi Susanne" på Panda och Jennys gamla klasskompis

Jenny

14 augusti 2010 22:40

Ja världen är fasiken liten. Lilla Natasha ja hon va kompis med min kompis lilla syster när vi va yngre hehe

 
ida-maria

ida-maria

13 augusti 2010 11:01

Eh? Jag förstår din oro! Nu är inte jag jätteinsatt i förskolevärlden men lite kan jag och vissa saker verkar väldigt konstigt! Som att inte få en egen ansvarspedagog, äta lunch kl 12, leka på gården tillsammans med de stora etc.

Om jag vore du skulle jag be om ett privat samtal med ansvarspedagogen för avdelningen. Där ni i lugn och ro kan prata om dina funderingar. För om det är i deras intresse så ska de ta dina funderingar på allvar. Annars kan dom ju förlora er.

Och visst att du är första gångs mamma och allt sånt men du tycker du att nånting känns olustigt och fel så är det ju din sanning.

Och visst kan det vara så här innan terminen har satt igång ordentligt men då ska de kunna visa en förändring om typ 1-2 veckor.

http://www.skolfux.wordpress.com

Jenny

14 augusti 2010 22:39

Ja jag ska faktiskt försöka byta. jag har liksom satt fingret på vad det är. För det är ju ett bra dagis om han hade varit något år äldre. Men alltså en avdelning med åldrarna 1-4 är inte bra. En ett åring och en fyra åring har väldigt olika behov.. Alltså lite för stor ålderskillnad mellan allihop.

Fröknarna är jätte jätte bra fröknar åt de lite äldre men inte åt ettåringarna. Så alltså.. det är bra fröknar. Men Melvin ska inte få gå där nu när han är så liten.. så håll tummarna att jag får byta dagis alldeles snart

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 29 februari 2012 06:41


Hallå igen. Nu ska jag berätta något för er. Melvin, när han väl får för sig att han tycker om en sak då är det bara den saken som gäller. Det har nu varit blixten mcqueen ett tag, ett bra tag. Jag har inte fått på han en tröja utan den där bilen på ...

Av Jenny - 29 februari 2012 06:27


Men ärligt, vad är det för allvarligt för fel på den här månaden? Vi har varit sjuka nästan varje vecka denna månad, det är hemskt! Efter min mag sjuka förra veckan hoppades jag på en alldeles underbar tränings vecka men nej då går jag och blir förky...

Av Jenny - 27 februari 2012 05:29

Vart är min motivation ngnstans? Jag brukar älska måndagar, vara hur pigg och glad som helst. Men inte den här måndagen. Jag tror att det beror på allt jävla skit jag stoppat i mig under helgen och bristen på träning, träningen har jag inte orkat med...

Av Jenny - 25 februari 2012 08:33

hallå på er. lördag och vädret ser rätt ok ut! Jag och Melvin ska ha oss en egen helg eftersom pappa jonas drar mot örebro för lite festligheter med sina vänner, det är han absolut värd:)! Jag själv va ju ute en stund igår och åt lite middag på Jimmy...

Av Jenny - 24 februari 2012 12:37

Hallå fredag, välkommen! Jag själv, efter träningen i onsdags morse så åkte jag för att lämna odågan på dagis. Hela vägen dit mådde jag väldigt illa, nästan så att jag inte kunde prata utan att jag skulle kräkas. Ringde jobbet och berättade läget men...

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards