Alla inlägg den 14 augusti 2010

Av Jenny - 14 augusti 2010 23:05

Nu kommer lite bilder från köket. Det är inte färdigt på långa vägar men Jonas har varit så duktig. tänkt, sågat, borrat och fixat så det ska bli rätt.. även om det såg ut att bli katastrof så lyckades han perfekt!!

     

Jag är verkligen kär i diskhon och bänkskivan som är i massivt valnöt!! Bilder från lägenheten kan ni hitta här.

Av Jenny - 14 augusti 2010 22:54

Idag vaknade jag upp på fel sida och jag kunde inte vara snäll eller trevlig mot någon så jag lät alltså bli att svara i min fina telefon! Men efter en stund fick jag nog här inne då det typ blir hundra grader här borta hos mormor! Så jag tog på oss våra kläder, stoppade i mig en koffein tablett för att sen ta oss till bussen mot Älta!


Sen från Älta tog jag mig min kära promenad hemåt mot finnberget! Men idag så stannade vi till i sjöstaden där vi åt en härlig lunch med pappa jonas! Jonas sov borta i lägenheten natten till idag då han jobbade på för fullt igår kväll och började tidigt i morse. Han är verkligen duktig och jag är så himla stolt över han! vårat sociala liv och våran träning står tyvärr sist på våran lista nu men snart är vårat hem klart och då kan vi börja leva igen!


Men efter lunchen tog vi oss upp mot lägenheten. Medans jonas jobbade på för fullt där inne så tog jag fram minimini poolen åt Melvin så han fick svalka sig och jag själv satt i gräset och glassa i solen

   

 

Han höll på där i två timmar tills han tröttna. Då blev det på med kläderna och gå tvärs över till lekparken.

 

På dagis så sitter de vid såna där bänkar och äter mellanmål eller frukt och jag kan nu meddela er där ute att Melvin ska sitta där o bara låtsas äta haha. Min fina fin kille!!


Angående dagiset. jag ska försöka byta närmare hemmet. Sen ska jag bara tala om att dagiset är bra OM man är lite äldre. Jag ser inte riktigt de där fröknarna som småbarns fröknar utan de är bättre att arbeta med llite äldre barn!


För en ett åring och en fyra åring har väldigt olika behov och olika leksaker. Det är för stor ålders skillnad att ha tillsammans. Nu tex ska de börja med projekt matematik.. ja det är jätte bra att de vill lära barnen matematik men Melvin är ETT år och behöver börja sitt första år på dagis att känna sig trygg. så jag ska försöka byta jag. Men jag gillar pysslingen så inge ont om de.. Men som sagt de va inte jätte bra ettårs fröknar.. o ja jag är kräsen men jag vet hur det ska vara.


Som  nu i fredags när jag lämnade han ensam där för första gången. jag grät när jag gick därifrån, hade jätte ont i magen!!! Kunde inte slappna av alls de timmar han va där. Jag vet att han är glad och har skoj för det har han alltid. Men det är inte barnpassningen jag har lämnat han till utan till dagis där han ska spendera många timmar under dagarna!


Alltså när jag arbetade med småbarnen och föräldrarna kom för att hämta sitt barn. Ny som lite gammal. Ja då berättade jag och mina kollegor alltid hur dagen varit, hur de sovit och ätit. ja ni vet. sånt som intresserar en mamma. framför allt en mamma som är första mamma och för första gången lämnar iväg sitt barn!!


Men när jag kom i fredags för att hämta min son så stod jag först där och väntade ifall de skulle säga något men de sa inte ett skit. Jag fick liksom dra ut svar och frågade. hur har han ätit, hur har han sovit, hur har dagen varit, har han varit ledsen något. har han ätit mellan mål. Jepp jag fick stå där och fråga sånt som man faktiskt som förälder verkliven vill veta!! Nej jag är missnöjd men det vet ni ju redan haha.


puss puss

Av Jenny - 14 augusti 2010 22:49

Men alltså skoja inte!! Melvin brukar gå och sova smärtfritt och tyst. Men i dag har jag känt på mig att han är på väg att bli sjuk igen min lilla kille. Snorar, hostar och är lite varm men ändå en glad liten prick!



Men nu på kvällskvisten när han skulle få gå och sova så vaknade han upp efter en stund och va jätte jätte ledsen. Självklart så går jag in och kramar om han, låter han få pilla i håret och så vidare. Men det gick inte jätte bra utan han va fortfarande ledsen. Då började jag sjunga och till slut så somnade han om igen! Då gick jag ut och jonas gick in för att sova. Sen vaknar fisen upp igen och skriker. Det funkar inte riktigt med jonas så jag går in igen. håller om han självklart eftersom en mamma eller en pappa inte skulle låta sitt barn bara ligga där och skrika!!!!


Efter en stund somnar han om o jag går ut. Men då vaknar han igen och denna gång låter jag Jonas få sköta saken för jag vill ha lite egen tid. Jonas är Melvins pappa och klarar det galant!! Men då sitter min mormor här.. o tro mig att jag blev förbannad. För min mormor sitter här och tror att vi bara låter Melvin skrika!! Hon tror det på fullaste allvar att vi inte tar han i famnen och kramar om honom. Nej för hon sitter här och visar hur vi måste göra. Hon säger.. men ni måste ju krama om han. Jag frågar då. Men mormor tror du att vi låter han ligga där o bara skrika.. tror du att vi är så kalla!!


Haha orka!! Nej jag längtar efter mitt egna hem och jag längtar efter det oerhört mycket. Ja jag är jätte jätte tacksam att vi får vara här och även om jag blir sur på min mormor då det hon tror faktiskt är elakt på riktigt. Så kommer jag alltid älska min mormor och tacka henne för att vi får vara här!!!


Men alltså herregud hon trodde då att vi låtit melvin ligga där inne själv en timma med gråten i halsen!!! Hon va nästan på väg in för att visa oss hur vi skulle göra haha

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards