Alla inlägg den 10 mars 2009

Av Jenny - 10 mars 2009 18:33

Att tänka på som anhörig till nyblivna föräldrar!!!!


Det gäller alla.. Vänner, syskon till både pappa och mamma!!!


  • Hjälp till att skapa lugn och ro kring den nya familjen.
  • Hälsa gärna på OM föräldrarna vill, men dröj INTE kvar alltför länge.
  • Ta gärna med fika och FÖRVÄNTA dig INTE att bli uppassad av den nyblivna familjen.
  • Erbjud hjälp med det praktiska- matlagning, disk, damsugning, inköp.
  • Städa upp efter erat besök.
  • Fråga inte om mamman har tillräckligt med mjölk, det kan vara oerhört knäckande för en trött och osäker nybliven mamma.
  • Va generös med uppmuntran och beröm. LÄGG ER INTE I hur de uppfostrar sitt barn.
  • Kom inte oombedd med "goda råd" Det förargar mera än det hjälper.



Det här är INTE taget ur en tidning om det är NÅGON som undrar!!! Det är från en informationsbok om förlossning!!!!! Och jag själv tycker det verkar väldigt vettigt.. Är det ngn annan som håller med mig.. Det är väl jobbigt som nybliven mamma, trött o eländig att få oväntat besök?? o att få besök varje dag.. när ska man då hinna ta hand om sig själv o bebis. o framförallt lära känna sin bebis..


Så ni närstående till människor till gravida par.. TA ÅT ER!!! puss för mig

Av Jenny - 10 mars 2009 17:26

eller en liten del av min dag iaf. Catta tack för att du kommer hit. Det betyder mycket ska du veta.. även om jag inte är så jävla rolig för tillfället o inte kan göra nåt typ. så är det skönt att bara ha ngn här!!!!!


Ja jag har ju ont i mina revben som sagt.. o helt ärligt så klarar jag nog inte av smärtan. Men va gör man inte för det lilla trollet i magen!? Men jag kan ju tala om för er där ute att man blir inte så pratglad o inte så social men även .. så blir man glad för lite sällskap!! Catta kom hit idag och hämta mig med Trista och min bästa vän Moa.. hehe.. Ja jag och Moa har liksom funnit varandra.. jeho. Vi åkte till babyproffsen och jag hämta ut våran box man får därifrån.



Massa snaskigheter fanns där i.. den som blir gravid får se.. mohaha.. JAg och Catta köpte oss en onyttig lunch precis som alltid.. Sen åkte vi vidare till mig och bara umgicks.. Det va jätte skönt o få ha ngn att lyssna till. hehe..


Sen dog jag som vanligt när jag haft besök så jag har sovit från ja hyr mycket va klockan.. halv två kanske.. till NU!!! Trött blir man av att ha ont.. Så den som kommer o säger nåt annat kan bara sticka.. Nä nu ska jag gå upp ur sängen o försöka hitta på ngn middag. puss på er alla glada

Min nyfunna vän
Av Jenny - 10 mars 2009 09:52

Jepp igår som sagt så va jag ju hos kiron.. men jonas hade jouren o kunde tyvärr inte släppa mig hemma direkt efter.. han fick jobb.. sen fick han jobb igen.. o sen fick han ännu mer jobb.. Ca kl 2200 fick han ett jobb i märsta o då kände jag att mina revben gärna ville sträckas ut lite granna. så jag fick åka hem till Catta... oo va glada vi blev.. hon fick t o m två kramar. haha..


Men det va skönt att få komma hem til henne.. vi prata som vanligt hur mycket som helst...shit Catta jag tror vi har mun diarre.. haha.. men det va iaf en räddande ängel att hon bodde där o jag kunde komma förbi.


lilla moa deras ful söta vovve.. hon vill ju vara med mig hela tiden.. ooo va vi gillar varandra... Sen kom jonas o hämta upp mig så han fick äntligen träffa den här Catta och Kim.. kul*!!!! De är lika tokiga som oss två så det kändes toppen great!!


Tänkte bara tillägga att jag satt i bajsbilen från ca kvart över sex till 22 innan jag kom ut ur den... men jag är frisk.. haha jag har nog blivit immun.. puss på er alla glada.

Av Jenny - 10 mars 2009 09:47

Ja jag hamnade ju där till slut.. Han tröck lite på axlarna o sen satte han nålar. Eftersom mina revben tar döden på mig, jag kan ju som sagt inte ens sitta upp i tjugo minuter utan att typ börja gråta sen. Så jag hoppas det här med akupunktur ska hjälpa lite iaf. MEn kiron tycker att jag oxå ska ta lite smärtstillande... FAsiken jag som ville komma undan det.


Haha prata med en flicka i telefonen i går på morran. Hon fråga hur jag mår o så. Jag berättade om mina revben.. alltså mina revben gör så ont att jag int ens kan sitta upp o äta.. Det här berätta jag för henne.. men hon skulle ändå envisas med att jag kunde plocka i lådor hemma.. plocka undan lite.. kanske sy lite granna.. Men då sa jag. ja jättte roligt om jag hade kunnat göradet men då måste man ju sitta upp. Och som jag sa för ca en minut sen.. Jag kan inte sitta upp!!!! MEn då berätta hon hur duktig hon är när hon är hemma från jobbet o pojken hennes inte är hemma. hur hon plockar o fixar med allting.. ja men fortfarande söta lilla flicka.. Jag KAN INTE ens sitta upp!! Jag tror det gick in. men är inte säker!!!


Ja så har jag det. jag måste liksom försvara mig.. men skulle jag betala massa pengar för akupunktur om jag inte hade ont.. skulle inte tro det.. Men idag känns det lite bättre iaf jag kunde sova inatt. Så jag tror de där nålarna gör susen!!


Nä nu snart kommer Catta o jag måste duscha o plocka undan lite.. men fan jag är trött. haha.. nej då jag ska fixa mig. så jag och catta bara kan ta hand om varandra

Av Jenny - 10 mars 2009 09:44

Igår innan vi skulle till kiropraktorn o sätta lite nålar stannade vi förbi på subway och tog oss en varsin smörgås. Det är min andra gång jag går dit och äter. Nu har jag prövat o jag tycker verkligen att det är äckligt där.. alltså äckligt på riktigt!!! Så nu kan ingen säga att jag är töntig o kräsen o aldrig har provat för det har jag. fy fan va äckligt det är säger jag bara!!!!!

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards